Wie ben ik?

Mijn naam is Natahli Millecam.
Als meisje was ik al gefascineerd door het menselijk lichaam. Gefascineerd door hoe bijzonder het is: dat we allemaal hetzelfde hebben gekregen en toch geheel anders functioneren; ieder op zijn eigen manier, werkend met eigen overlevingsstrategieën. Dat is ook hoe ik mijn zienswijze heb verworven: eerst uit overleving, nu als kracht.

Het lichaam vertelt zijn eigen verhaal, daar kunnen we met onze bewuste geest geen invloed op uitoefenen. In de lessen noem ik dat het persoonlijke boek wat een ieder aan het lezen is, en waarvan niemand nog de volgende bladzijdes kent. Zelfs de lezer niet…

De zoektocht naar mijn eigen weg, resulteerde – na twaalf jaar actieve sportles geven – in een hernia. ‘Wat in het vat zit verzuurt niet’ is het gezegde, maar als we emoties niet de vrije loop laten, verzuurt het lichaam juist wel.

Na die twaalf jaar kwam ik ten slotte uit bij Yoga, Pilates en meditatie. Dat werd mijn persoonlijke operatie.

Natahli Millecam

Visie

Pas als we de ziel in onszelf bereiken, kunnen we ons laven aan de bron.

Mijn motto in het leven is: leef, wees speels, maak fouten, leer en accepteer waar je nu bent.
Ik geloof in de potentie van iedere mens. Wie volledige verantwoordelijkheid over zijn leven neemt, zal die potentie ook tot ontwikkeling zien komen.

Verantwoordelijkheid gaat van binnen naar buiten. Door op een bewuste manier aandacht te schenken aan wat er binnenin ons gebeurt, worden langzaam de verbanden tussen de dingen voelbaar en zichtbaar en valt onze puzzel op een logische manier in elkaar.

Door ruimte te maken voor onze emoties, vinden we verbinding tussen ons lichaam en onze geest. Zo leren we van binnenuit mee te gaan in de stroming, waarin de dingen in ons leven zich aandienen en hervinden we het vertrouwen om daarin – in alle veiligheid, warmte en integriteit – op onderzoek uit te gaan.

Maar velen van ons verliezen het eigen roer in de drukte van het dagelijks bestaan. In de hectiek van alledag drijven we op een automatische piloot. We worden door de stroom gestuwd van de ochtend tot de avond, met zo’n vaart dat we ons stuurloos voelen, losgewrikt van onze zintuigen, onze adem, ons kompas. We zoeken ons rustpunt vaak in schermen: televisie, tablets, telefoons; maar die geven continue prikkels af, waardoor we nog steeds niet afladen.

In mijn workshops, retraites en privélessen, help ik door oefeningen, door het verdiepen van je ademhaling en met mijn verbale begeleiding, je terug te leiden naar de oorspronkelijke waarneming, je eigen beleving, via je eigen zintuigen; je eigen kompas.

Visie Natahli Millecam

Missie

Ik schep er een intens plezier in om de voorwaarden aan te brengen, waarin mensen hun succes van binnen kunnen ervaren, hun innerlijke rijkdom kunnen aanboren en tot bloei brengen. Dan zie je namelijk – iedere keer opnieuw – tot welke prachtige ontwikkelingen mensen in staat zijn. Daaraan mijn bijdrage mogen leveren, is de drijfveer in mijn leven.

De potentie van menselijk vermogen is grenzeloos, daar ben ik van overtuigd. Maar die potentie kan lang en op vele manieren geremd worden, in de knel komen.

Onze wereld lijkt steeds sneller rond te draaien en wij rennen mee om er niet afgeslingerd te worden.
Maar dat was toch niet de bedoeling van het leven?
We weten allemaal echt wel, dat de welvaart die er werkelijk toe doet, die blijvend is, binnenin onszelf zit.

Die welvaart heeft ruimte nodig, rust, licht en erkenning.